HİDROSOL NEDİR

15-09-2021 11:08
HİDROSOL NEDİR

HİDROSOL NEDİR

Hidrosoller taze çiçek, meyve ve bitkilerin damıtılmasıyla elde edilir. Uçucu yağların üretimi sırasında ortaya çıkan bir yan üründür. Kabaca uçucu yağın buharından veya hidro-damıtmasından arta kalan bitki suyu da diyebiliriz.
Hidrosol ile Uçucu Yağlar Arasındaki Farklar
Hidrosoller su bazlı ürünlerdir, uçucu yağlar ise yağdır!
Hidrosoller bitkiye ait hidrofilik bileşenlerden oluşurken uçucu yağlar lipofilik bileşenlerden oluşmaktadır.
Bu bileşen farkı aynı bitkiden üretilen uçucu yağ ile hidrosolun farklı aromalara sahip olmasına neden olmaktadır.
Hidrosolün 8-18 ay içerisinde tüketilmesi gerekirken uçucu yağlar 3-8 yıl içinde tüketilebilmekte
Hidrosoller Nasıl Kullanılır
Sürdürülebilir bir yaşamı benimseyen ve ekolojik cilt bakımı alternatifi arayışında olan kişiler için hidrosoller kıymetli cilt bakım ürünleridir.
Uçucu yağlardan çok daha hafif olan ve ciltle daha kolay anlaşan hidrosolleri yağlar gibi su ile seyreltmeden doğrudan cildimize sürebiliriz. Üretilen bitkinin çeşidine göre farklı etkileri olan hidrosolleri cildiniz veya saçınız için tonik olarak veya cilt temizleyici yerine kullanabilirsiniz. Toz kil ile karıştırıp kendi kil maskenizi yapabilirsiniz.
Hidrosolleri kullanarak kendi temizlik ürünlerinizi yapabilir, oda parfümü olarak güvenle kullanabilirsiniz. 

Lavanta Hidrosolü

Cilde bir çok faydası olan lavanta hidrosolü tonik olarak kullanılabilir. Antiseptik özelliğinden dolayı sivilce problemlerinde kullanılabilir. Cildi yatıştırıcı ve kızarıklık giderici etkileri vardır. Cildin daha fazla neme doyması için nemlendirici veya yağ uygulamadan önce yüzünüze bir sprey yardımıyla sıkabilirsiniz. 
Rahatlatıcı özelliği bulunan lavanta hidrosolünü çarşaflarınıza sıkabilir böylece daha rahat uyuyabilirsiniz.

Gül Hidrosolü

Büyükannelerimizin güzellik sırrı olan gül suyu Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir böylece cildi besler, nemlendirir ve yatıştırır. 
Hoş bir aromaya sahip gül hidrosolünü kek, kurabiye ve tatlılarınıza lezzet vermek için ekleyebilirsiniz. 


Uçucu yağ üretimi sırasında ortaya çıkan bu kıymetli suları atmak yerine uygun şekilde değerlendiren firmaları desteklemek oldukça önemlidir. Bu ve benzeri uygulamalar ve üretim politikaları sürdürülebilirlik ve daha az atık oluşturmak konusunda atılan önemli adımlardır. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.